Het leven is kort. Vier het.

Het leven is kort. Vier het.

 

Het leven is kort. Vier het.

Je bent 18-20. Hebt keuzes te maken. Over je toekomst. Je bent nog zo jong. Oh my.

Dat strandpaviljoen in den verre is wellicht niet wat je ouders voor ogen hebben. Die kroeg in Italië evenmin. Je wilt fotograferen, mensen vastleggen. Kunstenaar worden, strafpleiter, gymleraar. Met je handen werken. Dingen maken. Creëren. Of je wilt het diplomatieke klasje in. Met de hoop veranderingen teweeg te brengen.

“Lieve kind, zou je nu wel…?”

“Ja pap en mam, dat wil ik.” Want jouw hart bruist. Twinkelt en wil in een richting die jou past. Ergens heb je nog geen idee. maar je voelt dingen. Die muziek bijvoorbeeld heeft je aandacht en daarover weet je veel te vertellen. Meer dan ieder ander.

Misschien liggen jouw keuzes niet zo voor de hand. In je familie. Voor jezelf evenmin. Misschien ligt het in de lijn der verwachtingen dat je gaat studeren. Je bent hoog opgeleid, je ouders studeerden. Of juist niet, waarmee de meetlat misschien wel hoger ligt.

Het leven is kort, vier het

Ga voor je gevoel. Laat vooropleiding en de verwachtingen die daar aan vast hangen los. Weet je wat de grap is?  Dat als jij lekker aan het werk bent en dat leuk vindt, je ouders je zullen applaudisseren.

Jij

Jij bent wie je bent. Ga maar lekker los. Je hebt gemiddeld 80 jaar op deze aardkloot. Doe je ding. Maak het de moeite waard.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *