Lezing 'Verder na verlies', Brinkhuis Laren. 18 december, 20.00 uur.

Lezing 'Verder na verlies', Brinkhuis Laren. 18 december, 20.00 uur.

lezinglezing

Lezing verlies Brinkhuis Laren

Op 18 december 2018 spreek ik in het Brinkhuis in Laren (NH) over verlies.

Ineens is het er in je leven. Verlies. Je verliest een dierbare, wordt ziek, gaat scheiden. Krijgt ontslag. Kunt geen kinderen krijgen. Je voelt je verdrietig, eenzaam, hebt pijn, je wereld staat op zijn kop. Hoe kun je verder?

Ik vertel over de impact die verlies op ons heeft. Want er gebeurt ontzettend veel, op alle vlakken. Je ervaart levenspijn en lijdensdruk. Doorgaan is helemaal niet zo makkelijk. Het hervinden van een nieuw perspectief lijkt ver weg. Soms denk je dat je er bent, maar val je weer helemaal terug.

De lezing is bedoeld voor iedereen die pijn lijdt door verlies en ook voor mensen die anderen graag willen ondersteunen bij verlies.

Verbinding en contact

Bij verlies, in welke vorm ook, verlies je verbinding en contact. Je gaat uit het lood. Niets is meer hetzelfde. Verbinding en contact zijn ontzettend belangrijk voor je herstel. Verbinding en contact met anderen, maar vooral ook met jezelf. Hoe werkt dat?

Kennis en inzicht zijn belangrijk

We hebben het in onze maatschappij niet zo heel veel over verlies. Kennis is vaak ontoereikend. Maar kennis over wat er met je gebeurt is belangrijk en helpt. Net als inzicht en bewustwording. Thema’s in de lezing.

Ik hou van mensen. Te vaak zie ik mensen down gaan als er iets ergs gebeurt. Veerkracht wordt geknakt. Levensvreugde gedoofd. Er is pijn, je wilt naar het licht, maar het is donker en je weet niet goed hoe verder. Mensen vertellen je misschien om “los te laten” maar in jou snijdt en stormt het. Of je voelt je helemaal leeg. Je omgeving snapt jou soms ook helemaal niet.

Wat gebeurt er met je en hoe kun je verder?

Verlies en verdriet horen bij het leven. Maar het is heftig. Wat gebeurt er nu precies met je en hoe kun je verlies leren verweven? Komt er weer een nieuw perspectief en hoe dan?

Ik deel inzichten, ervaringen en kennis en hoop vooral een steun in de rug voor u te zijn en te normaliseren.

U bent bijzonder welkom.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar info@inkcommunicatie.nl of door het contactformulier in te vullen.

Locatie: Brinkhuis Laren(NH), 18 december 2018

Inloop: 19.30. Aanvang 20.00 uur.

Over de spreekster

Mijn naam is Inge Spijkman. Ik werk als interimmer en trainer in bedrijfsleven en non profit. Altijd mensgericht. Ik ontmoette veel verlies en pijn. Dat raakte me en ik ging de diepte in. Zocht naar handvatten om mensen te kunnen aanreiken. Na mijn post doctorale opleidingen psychopathologie en verlieskunde kon ik niet anders dan me inzetten om verlies een prominentere plaats te geven in onze samenleving.

“Wezenlijke hulpverlening voor mensen met verlieservaringen is voor mij essentieel. Het vermindert de lijdensdruk en levenspijn en ondersteunt bij het hervinden van een nieuw perspectief. Mensen worden misschien niet meer de oude, maar kunnen zeker transformeren. En dat is ongelooflijk bemoedigend! Rouw en herstel na verlies verdienen een plek in ons dagelijks leven, onze opvoeding, onderwijs, gezondheidszorg en de organisaties waar we werken. Zorg voor prachtige mensen die zoeken naar een nieuw perspectief en levenskracht kan menselijker en effectiever.”

Ik geef lezingen en trainingen over het thema verlies en transitie en heb een eigen praktijk in Laren (NH).