Verlieseducatie

 

Lezingen

Als je een lezing wilt laten verzorgen over het thema verlies, vul dan even het contactformulier in of bel. We geven graag vrijblijvend meer informatie en bespreken mogelijkheden, wijze van inzet, doelgroep en doelstelling.

Kennis over verlies en de impact op ons leven helpt en normaliseert. Als we verlies (ook in organisaties) leren verweven, dan kunnen we weer een nieuw perspectief omarmen. We kunnen voorzichtig weer bouwen. Verlieseducatie is daarbij belangrijk. Verlies verdient een plek in ons dagelijks leven, onze opvoeding, onderwijs, gezondheidszorg en in onze organisaties.

Training: Omgaan met verlies voor professionals

Hoe ga je als professional om met verlieservaringen van je cliënten? Wat is belangrijk om te weten? Hoe geef je verlies een concreet gezicht binnen je organisatie of praktijk?

Doel
Vergroten van bewustzijn over de impact die verlies heeft op mensen. Leren werken met een model, waarin de behoeften centraal staan. Signalen leren herkennen, leren afstemmen, leren doorvragen, interventies plegen en samen zoeken naar manieren waarop de cliënt invulling kan geven aan behoeften. Autonomie en regie gunnen aan degene met de verlieservaring.

Voor wie
HR managers, huisartsen & praktijkbegeleiders, advocaten, mediators, docenten & Remedial Teachers, GGZ, verzekeraars, ARBO-diensten, gemeenten, ziekenhuizen, psychologen, coaches.

Dit programma wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Marga Oosterloo van Intervenz.

Retraite: ‘Verder na verlies’

We verzorgen weekendretraites voor mensen die rouwen omdat ze een verlies in hun leven meemaken of hebben meegemaakt. Mensen die rust, troost, inzicht en handvatten zoeken. In het reguliere traject ervaren ze soms onvoldoende aansluiting of ondersteuning. Of ze ervaren de begeleiding als te versnipperd. De driedaagse biedt een mix van cognitieve therapie en lichaamswerk. Hoofd, hart, ziel en lijf. Massage laat vloeien. Het gaat om doorléven, in plaats van dóórleven. Het programma biedt ruimte voor reflectie, stilte, gesprek, uitleg, reconstructie en beweging.

In de retraites werken verschillende therapeuten nauw samen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de programma’s.