verlies? hou vol, de wereld heeft je nodig

verlies? hou vol, de wereld heeft je nodig

 

De impact van verlies is voor iedereen uniek. Je verliest een ouder, een kind, een partner. Een droom. Je werk. Je gezondheid.

Ik kwam als coach en organisatieadviseur vaak mensen tegen die ‘scheef’ staan. Dat is hoe ik het kan benoemen. In programma’s en persoonlijke gesprekken komt veel naar boven. Gevraagde veranderingen blijken soms triggers te zijn naar pijn. Onverwerkt verdriet.

Ik zag lieve kundige mensen. Uitermate welwillend. Hart voor de zaak en hart voor anderen.

Maar soms ben je eenvoudigweg niet ‘heel’. En is schakelen lastig. Gewoon omdat je heel veel op je bordje hebt gekregen. Soms ben je in je verlies onvoldoende gezien of gehoord. Niet begrepen. Kon je de juiste loketten niet vinden.

Soms ook kun je zelf amper bevatten wat er gebeurd is in je leven. Misschien heb je niet goed afscheid kunnen nemen. Kun je verlies niet goed verweven in je leven. Eigenlijk heb je dan geen nieuw perspectief, geen hernieuwde zingeving. En ga je wel dapper door.

Dat raakt mij enorm.

Ik wilde goede handvatten leren aanreiken en besloot daarom de post doctorale opleidingen psychopathologie in Utrecht en verlieskunde in Groningen te gaan volgen.

Bij de laatste opleiding viel voor mij alles op zijn plek.

Verlies was ook mij niet vreemd en ik realiseerde me dat ik zelf destijds heel graag op deze manier ondersteund had willen worden.

Wezenlijke hulpverlening voor mensen met verlieservaringen is essentieel. Het vermindert de lijdensdruk en levenspijn en ondersteunt mensen beter bij het hervinden van een nieuw perspectief.

Je wordt misschien niet meer de oude, maar je kunt zeker transformeren. En dat is ongelooflijk bemoedigend en geruststellend!

Ik begeleid je bijzonder graag bij de stappen die je maakt naar een nieuw perspectief. Dat kan op persoonlijk verzoek, maar ook in overleg met je HR manager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *